Logo

Diesel koop je bij Reykjavik Online

Diesel is een Italiaans kledingmerk dat zich zowel op mannen als vrouwen richt. Het heeft ook een kledinglijn voor kinderen en een sportlijn.

Het bedrijf werd in 1978 opgericht. Diesels slogan luidt: For successful living. Het bedrijf is opgericht door Renzo Rosso en diens voormalige baas Adriano Goldschmied. In 1985 nam Rosso het bedrijf volledig over en sinds 1991 voert het bedrijf een succesvolle wereldwijde marketingstrategie. Hij begon het als een experimentele en innovatie kledinglijn. Renzo’s doel was om een dynamische , tot een verbeelding sprekende kledinglijn te ontwerpen.

Hiervoor zocht hij een open-minded ontwerpteam bij elkaar dat het hoofd kon bieden aan de toenmalige gevestigde modewereld en dat zich liet leiden door hun eigen smaak. En dat werkte. Natuurlijk staat Diesel bekend om zijn jeans. Maar Diesel kleding is meer dan jeans voor dames en heren. Diesel brengt ook luxe, extravagante, quasi-militaire en urban kleding.

Vraag een willekeurige jongere en de naar zijn favoriete kledingmerk en vaak zal het merk Diesel in zijn top 5 voorkomen. Diesel kleding is al lang meer dan alleen heren of dames jeans. Diesel staat aan de internationale fashion top met een cool en sportief image.

Reykjavik Meppel - 05 22 25 83 80 | Reykjavik Wolvega - 05 61 47 65 52