Logo

Tommy Hilfiger koop je bij Reykjavik Online

Tommy Hilfiger is op dit moment een trend! Veel bekende personen poseren voor dit merk. Zelf ben ik ook een fan van Tommy Hilfiger, de kleding is leuk en onderscheidend. In dit artikel vertel ik je hoe het merk is doorgebroken…

Geschiedenis

Tommy Hilfiger Tommy Hilfiger is een Amerikaanse modeontwerper. Hij is geboren op 24 maart 1951 in New York, hij is bekend van zijn eigen merk Tommy Hilfiger. Zijn carrière startte in 1969 als verkoper van hippe kleding. Hij opende al vrij snel zijn eigen winkel “people’s place” (toffe naam wel) in het noorden van New York. Helaas raakte dit failliet… Hilfiger begon dus al in de vroege jaren zeventig te experimenteren met mode ontwerpen. Hij verhuisde later naar Manhattan en werd steeds populairder. Hij klom hoger op in het bedrijf waar hij toen werkte. Door de grote groei ging het bedrijf naar de beurs. Tegen 1999 werd er meer dan een half miljard omzet geboekt, met als gevolg dat ze het hoogst genoteerde kledingbedrijf op de beurs waren! Groot succes voor Hilfiger. De eerste mannen collectie van Hilfiger verscheen in 1984. Ter promotie hiervoor startte destijds nog onbekende mode ontwerper een $3 miljoen kostende advertentiecampagne die luidde: “De 4 geweldige Amerikaanse ontwerpers voor mannen zijn: R-L-P-E-C-K-T-H” (Ralph Lauren, Perry Ellis, Calvin Klein en natuurlijk Hilfiger zelf). Dit heeft zeker succes gehad, aan het einde van het jaar had Hilfiger al een omzet van meer dan $25 miljoen per jaar.

De naam Tommy Hilfiger

Het merk van Hilfiger is heel herkenbaar, het heeft een zeer sterke merknaam en een goed logo, dit word ook nog is versterkt door de miljoenen uitgaven aan reclamecampagnes. Vele ontwerpers beginnen met een chique haute couture-lijn voor dames die vaak nauwelijks of niet gedragen worden en het is slechts toegankelijk voor een bepaald publiek. Hilfiger doet er echter alles aan om direct een groot, jong publiek te bereiken door middel van hippe catwalks en muziekclips. Hilfiger kleedde Snoop Dog in 1992 voor een live- televisie optreden. Intussen in het lijstje van bekende sterren die Hilfigers kleding draagt nog verder uitgebreid. Michael Jackson, Bruce Springsteen, David Bowie, Leonardo Dicaprio en vele andere bekende sterren.

Tommy jeans

Mijn persoonlijke favoriete lijn van Tommy Hilfiger voor mannen en vrouwen op dit moment is Tommy Jeans! Het is voor Hilfiger erg belangrijk om veel geld en energie te stoppen in modeshows, zeer goede fotografen, beste fotomodellen en de meest professionele medewerkers. Het logo in het rood, wit, blauw, moet staan voor beweging, energie, kleur, plezier, kwaliteit, Amerikaanse spirit en waarde. Het Hilfiger merk moet steeds een cool-factor teweegbrengen. Niemand kan er onder uit, Hilfiger is een merk dat hoog scoort bij een breed publiek. Hoe lang zal hij dit aanhouden?

In onze winkel in Wolvega hebben wij een uitgebreide collectie van het merk Tommy Hilfiger, ook kun je lekker, makkelijk en snel shoppen op reykjavikonline.nl

Reykjavik Meppel - 05 22 25 83 80